چاپ مقاله مدرس دانشگاه علمی کاربردی همدان در مجله مواد غذایی موسسه فرانهوفر آلمان

مقاله مدرس دانشگاه علمی کاربردی همدان با همکاری اساتید دانشگاه بوردو فرانسه در مجله انستیتو فرانهوفر آلمان چاپ شد

۳۰ دی ۱۳۹۷ | ۰۸:۰۰ کد : ۴۲۰۹۳ اخبار
تعداد بازدید:۳۸۹۹
مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان همدان با همکاری گروه تحقیقاتی بین المللی موفق به چاپ مقاله‌ای با عنوان «خواص آنتی ­اکسیدانی و ضدمیکروبی کربوهیدرات­ها با لایه ­های غنی­ شده شده از اسانس دارچین و با استفاده از روش امولسیون پیکرینگ» در مجله بین المللی بسته­ بندی و عمر مفید مواد غذایی شده است.
مقاله مدرس دانشگاه علمی کاربردی همدان با همکاری اساتید دانشگاه بوردو فرانسه در مجله انستیتو فرانهوفر آلمان چاپ شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان همدان، دکتر هادی فصیحی مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان همدان با همکاری تیم پژوهشی از دانشگاه بوعلی­ سینا همدان و بوردو فرانسه، توانستند نتایج علمی جدید خود را در مجله بسته­ بندی و عمر مفید مواد غذایی از انتشارات الزویر به چاپ برسانند. لازم به ذکر است مجله مذکور توسط موسسه فرانهوفر کشور آلمان به نشانی اینترنتی https://www.ivv.fraunhofer.de/en.html با ضریب تاثیر 5/3 به چاپ می­رسد. سالانه یک سوم غذای تولید شده در دنیا معادل 3/1 بیلیون تن نابود می­شود. در این میان فساد میکروبی غذا مشکلی جدی بوده که عمر ماندگاری غذا را کاهش داده و باعث افت قابل توجهی در محصولات غذایی می­شود. به علاوه این نوع آلودگی­ها از طریق تولید سموم و ایجاد بیماری های گوناگون اثرات سوئی بر سلامت انسان دارد. نان مهمترین غذای مصرفی در ایران تلقی شده به طوری سرانه مصرف نان در ایران 2 برابر متوسط مصرف جهانی می­باشد. کیفیت ضعیف و قیمت ارزان منجر به ایجاد ضایعات بالای نان و فرآورده های نانوایی در حدود 30% و معادل 300 میلیون دلار در سال می­شود. از اینرو یافتن راهکارهای مناسب در جهت کاهش ضایعات نان و ضررهای اقتصادی متعاقب آن ضروری به نظر می­رسد.

استفاده از روش بسته بندی فعال با تلقیح اسانس دارچین به پلیمر شفاف کربوکسی متیل سلولز پلی وینیل الکل در افزایش ماندگاری نان در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. پژوهشگران این تحقیق برای اولین بار در دنیا از روش پایدار سازی امولسیون پیکرینگ در جهت افزایش ماندگاری اسانس دارچین در بستر پلیمر استفاده نمودند. نتایج تحقیق نشان داد که استفاده از روش امولسیون پیکرینگ با ایجاد یک لایه محافظتی اطراف اسانس دارچین باعث پایدارسازی بیشتر اسانس نسبت به روش­های معمول امولسیون سازی شده و از این رو باعث تقویت اثرات ضد اکسیداسیونی و ضد میکروبی آن می­شود. از دیگر نقاط قوت این تحقیق می­توان به تولید بسته بندی­های کاملا زیست تخریب پذیر از بیوپلیمر سلولز اشاره نمود که باعث کاهش زباله های حاصل از پلاستیک ها می­شود. همچنین استفاده از منابع گیاهی (اسانس دارچین) با خواص بالایی ضد میکروبی و ضد اکسیداسیونی می­تواند راهکار مناسبی در جهت کاهش آلودگی مواد غذایی باشد. با توجه به اینکه کشور عزیزمان ایران از نظر کشت و تولید انواع گیاهان دارویی در دنیا سرآمد می­باشد نتایج این تحقیق می­تواند از این حیث درآمد زا باشد.

لینک دسترسی به پژوهش https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2018.12.007 است.