با حضور نماینده محترم مردم شریف ملایر در مجلس شورای اسلامی

۲۵ آبان ۱۳۹۸ | ۱۴:۱۵ کد : ۴۷۰۸۹ اخبار
نخستین استارت آپ ملی انگور،شیره و صنایع وابسته به همت دانشگاه جامع علمی کاربردی استان همدان برگزار شد
با حضور نماینده محترم مردم شریف ملایر در مجلس شورای اسلامی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی واحد استان همدان صبح روز پنج شنبه 23 آبان 98  اولین رویداد شتاب حوزه انگور،شیره و صنایع وابسته به همت دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد همدان در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه ملایر برگزار شد.
درابتدای این مراسم ریاست دانشگاه علمی کاربردی واحد استان  همدان ضمن گرامیداشت هفته وحدت وتبریک به مناسبت سالروز ولادت رسول اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع)  گفت: استارت آپ به پروژه هایی گفته میشود که در راستای آن یک ایده در ذهن یک نفر یا یک گروه شکل میگیرد واگر ایده توسط کارشناسان تائید شود نهایتا ایده تبدیل به تولید محصول میشود.

دکتر تعجبی افزود : در مجموع 72 ایده از ایده پردازان کل کشور  به دبیرخانه ارسال شد که  داوری اولیه انجام گردید و 10 ایده برتر مشخص شدند  و سه ایده برتر  امروز انتخاب خواهند شد.

وی با اشاره به این موضوع که استان همدان پتانسیل بالائی  برای اجرای استارتاپ در زمینه های مختلف دارد از  صنعت مبل و منبت، توریسم و اکو توریسم  به عنوان نمونه نام برد. دکتر تعجبی  ابراز امیدواری نمود که  این رویداد طلیعه ای برای حرکت در سایر حوزه ها  هم باشدو دانشگاه جامع علمی کاربردی می تواند رویدادهای بعدی را در  زمینه های مذکور برگزار کند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی همدان در ادامه از دست اندارکارن اجرای این رویداد از قبیل دانشگاه ملایر

پژوهشکده انگور و کشمش، جهاد کشاورزی استان همدان، مرکز تحقیقات کشاورزی استان همدان و حوزه پژوهشی دانشگاه تشکر نمود.

همچنین در این مراسم  دستگاه آب انگورگیری که توسط دکترمحسن شمسی رئیس  دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان کرمان ساخته شده بود با حضور حجت الاسلام احد آزادی خواه نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی رونمائی شد. آزادی خواه گفت: امیدواریم که برگزاری استارت آپ مقدمه ای برای رشد و ترویج محصولات باغی شود و با این اتفاق کوچک کارهای بزرگی انجام شود

وی گفت : باعث مسرت است که شهرستان ملایر آبستن چنین فرصتهای استثنائی است و مسئولین موظفند که به طور قاطع از این فعالیتها حمایت کنند.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی ایشان ضمن اشاره به  دستگا هی که رونمائی شد، آن را مورد نیاز صنعت انگور ملایر دانست و گفت ما نیازمند هستیم که از روشهای سنتی به سمت مدرنیته حرکت کنیم

در ادامه مدیرکل پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت:  در ملایر  5000 تن شیره انگور و80000 تن کشمش در تولید میشود به  همین دلیل با برگزاری استارتاپ انگور در ملایر به دنبال این هستیم که آیا میشود از این محصولات  ارزش افزوده ایجاد کرد یا خیر.

دکتر موسی زاده ادامه داد : کربنات کلسیم و پتاسیم از خارج از کشور وارد میشوند در حالیکه می توان آنها را در داخل تولید کرد. همچنین  می توانیم غیر از چند نوع کشمش تیزابی و آفتاب خشک و سایه خشک با محصولات  دیگری هم ارزش افزوده ایجاد کرد.

وی گفت : با وجود تولید 5000 تن شیره انگور حتی یک برند تحت عنوان شیره انگور وجود ندارد.

دکتر موسی زاده از  استفاده از خاک رس برای  تهیه شیره انگور با کندن کوه انتقاد کرد و گفت فرایند فعلی تولید شیره انگورمتعلق به  نیاکان ما است و با وجود این همه متخصص و دانشگاه در کشور هیچ فرایند علمی جدیدی روی آن اعمال نمی شود.

وی افزود : در استارتاپ های دنیا دو ، ضریب نا مناسبی است و نگاهها به سمت ضریب 10 است  و با حرکت به سمت علمی شدن با ید ثروت مردم ملایر را حداقل دو برابر بکنیم.

در ادامه رئیس پژوهشکده انگور و کشمش ملایر گفت: قدمت تولید در شهرستان ملایر حداقل 900 سال است. 250 هزار تن انگور در شهرستان ملایر تولید میشود و وابستگی اشتغال به تولید انگور در ملایر در حدود 30 درصد است و در برخی روستا ها این عدد به 90 درصد می رسد ، بنا براین هرگونه تحول در این سیستم می تواند به طور مستقیم در اقتصاد منطقه تاثیر بگذارد.

دکتر رستمی ادامه داد : سایر کشورها محصولات ما را دوباره بسته بندی کنند و به اسم خودشان صادر کنند.

وی ادامه داد  : در  روشهای سنتی تولید شیره،  300 سال است که هیچ تحولی در آن انجام نشده است. بیش از 30 محصول میتوان از انگور بدست آورد در حالیکه عمده محصول ما کشمش و شیره است. عمده فعالیتها  در بخش مواد غذائی است در حالیکه  ارزش افزوده ای که در بخش صنایع بهداشتی و داروئی وجود به مراتب بیشتر است و خیلی از کشورها انگور را برای استفاده از هسته آن تولید می کنند.

دکتر رستمی گفت : همچنین بحث گردشگری مغفول مانده است که می تواند درآمد زائی مناسبی ایجاد کند.

در ادامه مراسم ۱۰ ایده پرداز به مدت ۵دقیقه به ارائه ایده های خود پرداختند وداوران هم به مدت ۳دقیقه به صورت پرسش و پاسخ سوال های خودرا از ایده پردازان پرسیدند و در پایان سه ایده پرداز به عنوان ایده پردازان نمونه انتخاب شدند. یاسر بسطامی با ایده تولید نوشابه از شیره انگور موفق به دریافت جایزه نفر اول گردید.دکتر هادی فصیحی  با ایده ضایعات حاصل از کارخانجات شیره انگور منبعی ارزشمند برای تهیه غذاهای فراسودمند دوم شد و و دکتر نوشین نوشیروانی با ایده  بسته بندیهای زیست تخریب پذیر حاوی عصاره هسته انگور به مقام سوم دست یافت.

همچنین در این مراسم مهمانان ازحدود ۱۵ محصول که با انگور و شیره  تهیه شده بود،بازدید کردند

( ۲ )